Området

Vorupør
området
Vorupør er en ganske særlig kystby

Med sin placering midt i Nationalpark Thy er beliggenheden i en særklasse for sig. På 30 minutter kan du komme til Agger i Sydthy eller Bulbjerg i Nordthy. Byen er derfor det oplagte sted at have sin base, hvis man gerne vil opleve det naturskønne Thy-område.  

Selve byen, Vorupør, har et stort og varieret udbud af restauranter, butikker og oplevelser. Nedenfor finder du et udpluk af oplevelser og attraktioner i Vorupør by og omegn:  

Natur

Gå en tur langs vandet eller tag på vandretur i klitterne.

Attraktioner

Oplev vores mange attraktioner. Der er noget for hele familien.

Aktiv

Hop en tur på mountainbiken eller nyd et spil tennis.

Fiskeri

Fisk fra molen eller en af de mange søer i området.

Vandsport

Er du til vandsport, så er Cold Hawaii lige noget for dig.

Byer

Tag på shopping eller nyd blot dagen i en af de nærliggende byer.

Natur

Cigarbakken

Cigarbakken

Mangler tekst, adresse og afstan.

bøgsted rende

Bøgsted Rende

Stednavnet Bøgsted Rende betyder »Byggestedet ved Renden« og har intet med bøgetræer at gøre. I 1600- og 1700-tallet var der en vandmølle ved bækken, som løber ud i havet. Det er formentlig sandflugten, der ødelagde muligheden for at drive vandmølle på stedet. Sandet fyldte nemlig vandløbene, så der ikke længere var det pres på vandet, der skulle til for at drive en mølle.

seal-g5ac40ff4e_1280

Agger tange

Agger Tange er en halvø beliggende mellem Limfjorden og Nordsøen. Agger Tange stikker ud fra Nørrejyske Ø ved Agger i Thy. Mellem Agger Tange og Harboøre Tange løber Thyborøn Kanal.

isbjerg thy

Isbjerg - Nationalpark Thy

Isbjerg er Hanstholm Vildtreservats højeste punkt med 56 meter over havet. Herfra er der en storslået udsigt over Nationalpark Thys nordlige del, som er indrammet af Vesterhavet, Hanstholmen i nord, Tved Klitplantage mod øst samt Nors Sø og Vilsbøl Plantage mod syd.

_DSF6319 web

Hanstholm Vildtreservat

Lige syd for Hanstholm ligger Hanstholm-reservatet, der er Danmarks største samlede naturfredning på cirka 65 km². Det er et storslået landskab med udstrakte klitheder ud til Vesterhavet med en række forskelligartede småsøer, og i øst og syd Tved Plantage og Vilsbøl Plantage, og søerne Nors Sø og Vandet Sø.

bulbjerg

Bulbjerg kalkstensklippe

Bulbjerg er en kalkstensklippe på omkring 47 m, der ligger ud til Vesterhavet i Nordvestjylland. Digteren Blicher kaldte den i 1839 for “Jyllands eneste klippe” og eneste faste “bolværk mod havet”.

Attraktioner

Nordsø_akva

Nordsø Akvariet

Nordsø Akvariet er et saltvandsakvarie der ligger på Vesterhavsgade i Nørre Vorupør i et gammelt ishus som tilhørte Fiskercompagniet.

Akvariet rummer specielle og sjældne fiskearter, men også de fisk der kendetegner Vorupør, som torsk, rødspætter, tunger, pighvar og ål kan opleves i akvariet.

20220510_104106028_iOS

Nationalparkcenter Thy

Nationalpark Thy er Danmarks første nationalpark, og blev oprettet i 2007, med officiel indvielse den 22. august 2008. Området omfatter 24.370 ha og strækker sig over et op til 12 km bredt bælte fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord. 

Lodbjerg_fyr

Lodbjerg Fyr

Lodbjerg Fyr er et fyr ved Vesterhavet i Lodbjerg Sogn i Thisted Kommune, tidligere Sydthy Kommune. Fyrtårnet er 35 meter højt, og lyset er med bakke og tårn 48 meter over havet. Det fredede fyr er stadig i drift, og lyser med to hvide blink hvert 20. sekund. Det er opført i 1883 af granitblokke fra Bohus i Sverige. 

hanstholm-bunkermuseum

Hanstholm Bunkermuseum

Bunkermuseum Hanstholm er Danmarks største bunkermuseum.
Museet består af den kæmpe museumsbunker fra 2. Verdenskrig samt stort Dokumentationscenter.
 
 
Bunkermuseum Hanstholm er indrettet i en tysk bunker fra 2. Verdenskrig. Den 2500 m2 store bunker rummede en af de 38 cm-kanoner, som skulle være med til at spærre indsejlingen til Skagerrak.
I museumsbunkeren er flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende, så man kan se, hvordan soldaterne levede. Se også de mange interessante udstillinger i bunkeren.
Jesperhus

Jesperhus Blomsterpark

Jesperhus Feriepark er en feriepark og forlystelsespark, der ligger umiddelbart uden for Nykøbing Mors på Mors i Limfjorden.

På selve feriecenteret findes både udendørs og indendørs vandland. Derudover aktiviteter som minigolf, par 3-golf, badminton, tennis, fiskesø, bowling, restaurant, lasergame, legeland, fodboldbane, hoppepuder og diverse legepladser.

Aktiv

pexels-philipp-m-100582

Mountain bike

Området i Thy rummer masser af muligheder for at komme på single tracks. 

For mange er det en stor oplevelse, at komme i skoven og prøve kræfter med en mountainbike.

©Visit Nordvestkysten
Ⓒ VisitNordvestkysten

Vandreruter

Naturen og menneskerne har flere steder skabt flotte udsigtspunkter, hvor vandrere kan stoppe og nyde synet ud over enorme områder. Fra toppen af Hanstholm Fyr i nord og Lodbjerg Fyr i syd er det muligt for alvor at få en fornemmelse for landskabets storhed.

Vorupør Fitness

Vorupør Fitness

Sport og Fitness Vorupør er dit valg, hvis du ønsker veluddannede instruktører, personlig betjening samt et hyggeligt og afslappet center, hvor der er plads til alle. Vores instruktører står klar til og hjælpe dig – vi stræber efter og yde den bedste service, og rådgivning – samt en god stemning.

Vorupør tennis baner

Vorupør Tennisbaner

Vorupør Tennisbaners to moderne grusbaner ved stadion indbyder til, at du kan få en aktiv ferie i Vorupør.

Du kan spille tennis påske til efterårsferien.

Vorupør minigolf

Vorupør Minigolf

Vorupør Minigolf åbnede 5. april 2014 og det har været en fornøjelse at byde alle velkommen siden.

40 DKK / 6 EUR pr. person pr. spil. 10 turs kort for 300 DKK / 40 EUR.

Banen er åben hver dag fra kl. 10.00 Banen lukker 1½ time før MENY.

sydthy svømmebad

Sydthy Svømmebad

Er du klar til sjov og hygge i Sydthy Svømmebad i Hurup? Så er vi klar til byde dig og din familie og venner indenfor til at prøve vores mange gode faciliteter. Her kan du se, hvad vi har at byde på.

Fiskeri

mole_vorupør

Mole/strand

På jeres ferie i Vorupør, må I ikke gå glip af Vorupør Strand og Havbad. Stranden er kæmpestor og rummelig, bølgerne slår smukt mod land og det store havbad indbyder til lange dage på stranden. Vorupør Strand har siden tidernes morgen fungeret som en landingsplads for fiskekuttere, og det gør det stadgivæk den dag i dag.

fisketur_med_kutter

Havbådsfiskeri

Engang var fiskeriet det alt overskyggende erhverv i Nr. Vorupør i Thy. Op til 27 fiskerbåde var hjemmehørende i det lille fiskerleje, hver med en besætning på 2-4 mand og eksistensgrundlag for mindst lige så mange familier.

pexels-michal-dziekonski-4343735

Put and take

Nørhå fiskepark er en lille perle beliggende tæt ved Nationalpark Thy. Fiskeparken er omgivet skov og marker med en rolig atmosfære. I fiskeparken er der udsat regnbueørreder i størrelserne 1-6,5 kg, i perioder også specialørreder såsom; guldørreder, tigerørreder og bækørreder. Der vil også være fiskekonkurrencer i løbet af året. Nørhå fiskepark er en fiskepark for alle også de små, ved søen er der en skovlegeplads der kan benyttes.

Vandsport

Surfing_in_Cold_Hawaii-25_kopi

Surf

I Danmark er der gode forhold til almindelig surfing, især kan det lade sig gøre langs den jyske vestkyst.

pexels-ron-lach-9963526

Cold Hawaii inland i Thisted

Thy Cablepark er en ny “kabelpark”, som er blevet opført i Synopal-havnen i Thisted.

Det vil sige, at man kan komme forbi og blive trukket efter kablet – lidt ligesom at stå på vandski efter en båd – bare at det er nemmere og sjovere i en kabelpark!

Thy Cablepark er for alle.

  • Panorama klubhus i forreste række lige foran kabelstart området.
  • Panorama sauna med udsigt til banen
  • Kæmpe terrasse anlæg inkl. lukket “badeområde” og nem nedgang til vand
  • Kæmpe panorama udsigtsterrasse på toppen af bygningen
  • Udstyrsbygning med “check in” område
  • Overdækket område, og bad og toilet bygning
  • 6 masters Wakeparx system (tidligere Secitec) på ialt 575 – topspækket med obstecals fra UNIT
  • System kører
  • “Clockwise” system – det eneste i Danmark og Nordeuropa.
  • Alle kommer forbi! – “Den blå løber” løber direkte ovenpå på bygningen
Nordvestkysten-sommer-2020©FlyingOctober-2634-800px
Ⓒ VisitNordvestkysten

Krik Vig

Krik Vig er en lavvandet vig i den vestligste del af Limfjorden nord for Nissum Bredning og kun afgrænset fra Nordsøen af Agger Tange og det i 1957-58 anlagte dige, som landevejen går på. Tangen er ca. 8,5 kilometer fra nord til syd, og fra sydspidsen er der færgeforbindelse til Thyborøn. I vigens nordlige ende ligger Agger og den lille landsby Krik, og mellem dem har Hvidbjerg Å sit udløb. Lidt nord for bunden af vigen ligger Flade Sø og Ørum Sø. Et par kilometer øst for Krik Vig ligger landsbyen Vestervig. Kysten fortsætter mod syd forbi landsbyen Helligsø til Røjensø Odde.

Byer

Nordvestkysten-sommer-2020©FlyingOctober-842-800px
Ⓒ VisitNordvestkysten

Nr. Vorupør

Nørre Vorupør (eller Vorupør) er en kystby og et fiskerleje i det vestlige Thy Fiskerleje med 570 indbyggere (2020), beliggende i Vorupør Sogn. Byen hører til Thisted Kommune og er beliggende i Region Nordjylland. Nørre Vorupør ligger ved Vesterhavet, 22 kilometer vest for oplandsbyen Thisted.

Nordvestkysten-sommer-2020©FlyingOctober-2571-800px
Ⓒ VisitNordvestkysten

Stenbjerg

Stenbjerg (på thybomål Stjennbjerg) er en kystby og fiskerleje i Nørhå Sogn i Thy.

Landsbyen er sandsynligvis opstået sidst i 1600-tallet som et tilflugtssted for ofrene for tidens voldsomme sandflugt, der lagde mange landsbyer øde. Berøvet de tidligere marker måtte egnens beboere dyrke så meget de formåede og derudover søge deres udkomme ved fiskeri fra Vesterhavskysten. I starten af 1900-tallet bevirkede ændringer i fiskemetoderne at det blev nødvendigt at bygge redskabshuse ved stranden. Det erhvervsmæssige fiskeri ophørte i 1972 og i 2000 blev redskabshusene restaureret og området og bygningerne benyttes i dag af fritidsfiskere, men et af dem indeholder en lille udstilling om naturen og landskabet. Ved stranden findes også et redningshus fra 1931 med en redningsbåd fra 1892 og en del andre ting med relation til redningsvæsen.

Processed with VSCO with f2 preset
Ⓒ VisitNordvestkysten

Klitmøller

Klitmøller er en by og tidligere ladeplads i Thy, beliggende 10 km sydvest for Hanstholm og 17 km nordvest for Thisted. Byen har 1.022 indbyggere (2020)[1], men dette befolkningstal mangedobles i sommerhalvåret grundet sommerhusgæster. Byen hører til Thisted Kommune og ligger i Region Nordjylland.

Fordi Klitmøller fungerer som turistby hele året, findes der et varieret udbud af forretninger som supermarked, røgeri, badehotel, surfforretninger, butikker med kunsthåndværk og brugsting, frisør, coworking sted og flere firmaer inden for bygge- og anlægsbranchen. I nyere tid er mange af de gamle fiskerhuse blevet renoveret, og der er bygget nye parcelhuse og almennyttige boliger.

Før fiskerkutterne i 1967 blev flyttet til den nye havn i Hanstholm, var Klitmøller et driftigt fiskeleje, og hele miljøet fra dengang er stadig bevaret. Der drives fortsat lidt fiskeri fra Klitmøller, men i dag er stedet især kendt som et af områdets vigtigste fritidscentre.

Nationalpark-Thy-2012-064.jpg

Thisted

Thisted er en købstad og havneby ved Limfjorden med 13.536 indbyggere (2020), beliggende i Thy. Byen er centrum i Thisted Kommune, der er en del af Region Nordjylland. Thisted ligger nogenlunde midt i kommunen og har en ca. fem km lang kystlinie langs fjorden. Limfjordsbyen er politisk, økonomisk og kulturelt centrum i kommunen, og Thisted er den største by i Nordvestjylland. Byens hospital, Sygehus Thy-Mors, er et af hovedsygehusene i regionen. Sygehuset har en nybygget akutmodtagelse, der betjener hele det Nordvestjyske område.

Nordvestkysten-sommer-2020©FlyingOctober-2688-800px
Ⓒ VisitNordvestkysten

Agger

Agger (på thybomål udtalt med blødt g) er en by i Thy med 381 indbyggere (2020) i Agger Sogn. Landsbyen hører til Thisted Kommune og ligger i Region Nordjylland. Den ligger ved nordenden af Agger Tange og Krik Vig i Nissum Bredning, som er den vestlige ende af Limfjorden.

Nord for byen ligger Flade Sø og Ørum Sø. Agger Kirke er fra 1838 og blev opført, da Vesterhavet truede den gamle kirke; i de sidste par hundrede år er kysten flyttet ca. en kilometer mod øst.

Ved fjordhavnen står en sten, Nabestenen, til minde om Slaget ved Nabe i 1657 (Første Karl Gustav-krig), hvor thyboerne forgæves forsøgte at standse den svenske hær, der kom over den dengang landfaste Agger Tange fra syd.

Butikker og spisesteder

MENY.VØ2

MENY

MENY har åbent 365 dage om året, og i højsæsonen er åbningstiderne udvidet. Her finder du alle basis dagligvarer, frisk morgenbrød og specialiteter fra slagteren. 

blik fra caféen og ud

Vesterhavscaféen

Med den storslåede natur som nærmeste nabo, er et besøg hos Vesterhavscaféen altid en oplevelse. Uanset årstiden, er udsigten fantastisk. Uanset vejret er du sikker på, at blive budt velkommen i en hyggelig atmosfære.

Nordvestkysten-sommer-2020©FlyingOctober-815-800px
Ⓒ VisitNordvestkysten

Fiskebutik & Røgeri

I 2014 blev butikken renoveret, så lokalerne er nye og lækre, mens den hyggelige historiske stemning er bevaret. Overalt hænger gamle og originale navneskilte fra de både, der gennem tiden har fisket fra Vorupør, og de modige kan kigge ned i bassinet med store, levende hummere.